Jasikevičijus oduševljen razgovorom s predstavnicima Toronta: Ostavili su me impresioniranog

– Prošlo je određeno vreme od kako sam razgovarao s ljudima sa tako neobično vizijom, bilo je neverovatno, mislim da sam postao bolja osoba i bolji trener samo od razgovora s njima – rekao je Šarunas Jasikevičijus za španski “Mundo Deportivo” u razgovoru u kojem je otkrio neke detalje razgovora s predstavnicima Toronto Reptorsa.

Stratega Žalgirisa opčinili su razgovori s ljudima iz NBA kluba, posle kojih je, prema sopstvenim rečima, promenio način na koji pristupa karijeri.

– Imao sam veoma lepo iskustvo s Torontom, došli su u Litvaniju da me intervjuišu. Istina je da su mi otvorili oči. To je bio moj prvi intervju s NBA franšizom i bio sam fasciniran. Nekoliko dana posle Fajnal fora pozvao me je Masai Udžiri (predsednik Toronta) i deset dana kasnije su bili u Litvaniji da vide kakve su moje ideje. Posle dve nedelje odlučili su se za Nika Nursa, ali to je bilo nezaboravno iskustvo za mene. ostavili su me impresioniranog, nisam očekivao da će takva prilika doći ovako brzo – rekao je Jasikevičijus.

Mladi strateg, koji je Žalgiris prošle sezone dveo među najbolja četiri tima Starog kontinenta, figurirao je ovog leta i kao jedan od kandidata za trenera Barselone, ali osim početnih razgovora, do konkretne ponude iz “Blaugrane” nije došlo.

– Želeli su da pregovaraju, a posle Fajnal fora sam im rekao: “Razgovarajte s mojim zastupnicima, da vidimo dokle ćemo doći”. Ali sledeći korak nisu napravili, nisu dali nikakvu ponudu, nikakav predlog. Pričali smo o mojim idejama, kako mislim da bi tim trebalo da izgleda. Očigledno im se nisu svidele. Razgovarao sam ove godine više s Barselonom jer je Naćo Rodrigez (šef odseka za košarku) tamo, a dugo smo prijatelji. Ali stvarno ne znam ko tamo donosi odluke – rekao je Jasikevičijus.

KATEGORIJE