Jokić: Neka barem sviraju očigledne faulove

Nikola Jokić je zasluženo isključen protiv Vašingtona. Zasluženo je i „skočio“ na sudiju!

Samo zamislite da neki od superstarova u NBA dobije udarac sa leđa, sa dve ruke, kakav je Nikola dobio od Bobija Portisa, ispred arbitra,  u nameri da se napravi faul i spreči koš, a da se pištaljka ne čuje.

– Oh, bio sam fauliran 100 odsto – objasnio je Jokić dešavanja tri i po minuta pre kraja. – Videće to kada budu pregledali snimak. Rekao sam sudiji: „Džejms, udario me je sa dve ruke po glavi!“ Ne znam da li sam opsovao, ali mi je dao tehničku. Onda sam dobacio nešto, pitao me je da li želim još jednu. Rekao sam da me nije briga i – dao mi je još jednu.

Pre početka sezone Jokić je rekao da mu je jedan od ciljeva da se kontroliše pred sudijama. Na to su ga sada podsetili novinari.

– Nekada je teško – ističe sjajni Srbin. – Lopta je dosta kod mene u rukama, mnogo je kontakta. Znam da neću dobiti sve faulove, ali barem one očigledne.

Nikola ne zamera Portisu na grubom faulu.

– On je samo napravio jake faulove, sa tim nemam problem.

Ipak, ono što posebno boli Jokića je poraz i loša igra njegovog tima.

– Ne možemo da igramo ovako. Bili smo očajni u drugom poluvremenu, imali možda pet asistencija, nismo dobro šutirali. Imali smo otvorene šuteve, ali nismo bili u ritmu. Kada ne pogađamo moramo da se okrenemo odbrani. To smo na neki način i radili, ali nismo završavali na drugoj strani.

Da je Denver zabeležio očekivanu pobedu nad Vašingtonom, u narednoj utakmici, protiv Golden stejta, igrao bi direktno za pol-poziciju pred plej-of. Ovako, čak i u slučaju trijumfa nad Voriorsima, Nagetsima je potrebna još jedna pobeda više u odnosu na aktuelnog šampiona i lidera Zapada.

– Nama je sada samo potrebno da igramo dobro, da delimo loptu, pogađamo šuteve… – zaključio je Jokić.

KATEGORIJE