Povreda Jokića, dva važna penala, pa svlačionica

Nikola Jokić je u poslednjem minutu prvog poluvremena duela sa Čikagom iskrenuo skočni zglob zbog čega je morao da napusti igru. Srpski as je nezgodno stao na nogu Džerijena Grenta i drugi put u nekoliko dana iskrenuo članak. Ipak, pre nego što je otišao put svlačionice, Jokić je izveo i pogodio dva slobodna bacanja. Na to ga je „naterao“ Ričard Džeferson.

– Bilo je haotično. Tokom tajm-auta je govorio da je gotov, ali sam mu rekao: „Čoveče, ako ne odeš tamo i izvedeš slobodna bacanja, pod jedan, drugi tim bira ko će od nas da šutira i, pod dva, ako na poluvremenu osetiš da ti je bolje, nećeš moći da se vratiš!“

Mladi srpski centar je čuo prekaljenog asa, izveo je i pogodio dva slobodna bacanja, izmenjen je, da bi potom mirno otišao u svlačionicu. Ipak, iz nje nije mogao da se vrati.

Jokić je meč završio sa osam poena, po četiri skoka i asistencije, a ta dva penala koja je pogodio, u ukupnom zbiru su donela pobedu Denveru. Vil Barton je pogodio koš za trijumf u poslednjim sekundama.

Atlanta – Klivlend 114:121, Boston – Filadelfija 108:97, Denver – Čikago 111:110, Portland – Milvoki 91:103, El Ej Klipers – Juta 107:126.

KATEGORIJE