Jovanović vodi Leoparde

Vlade Jovanović karijeru nastavlja u Kini. Kako navodi “bhoops” nekadašnji trener Partizana, Donjecka, Igoeke, a koji je prošle sezone vodio prvi tim Lokomotive Kuban, preuzeće Šenžen Leoparde. Prošle sezone, Šenžen Leporadi su stigli do polufinala plej-ofa gde su stali pred budućim šampionom Guangdongom.

Jovanović je karijeru počeo u rodnom Čačku, gde je bio trener mlađih kategorija Borca. Vodio je i klince Zemuna i Partizana, sve dok ga 2005. tadašnji trener crno-belih, Duško Vujošević nije prebacio u svoj stručni štab, gde mu je bio asistent do 2010. Odlaskom Vujoševića u CSKA, Jovanović je preuzeo prvi tim Partizana i u naredne dve sezone osvojio pet, od mogućih šest trofeja – izostala je samo titula ABA lige, na fajnal-foru u Tel Avivu, 2012. kada je šampion bio Makabi.

Povratkom Vujoševića u Humsku, Jovanović je otišao u Ukrajinu, u Donjeck. Vodio je Igokeu, dosta dugo bio zadužen za omladiski pogon Lokomotive Kuban, čiji je i prvi tim vodio u dva navrata. Sa juniorskim selekcijama Srbije osvojio je dve zlatne medalje – na Evropskom prvenstvu 2009. u Mecu, kao i pre dve godine na Šampionatu u Bratislavi.

KATEGORIJE