JUDO SE VRAĆA U NBA

Ekpe Judo će u naredne dve sezone nositi dres Jute. Najkorinsiji igrač fajnal-for a Evrolige I jedan od najzaslužnijih za Fenerbahčeovu titulu prvaka Evrope, dogovorio je dvogodišnju saradnju sa timom iz Solt Lejk Sitija, vrdnu 6.500.000 dolara.

Rođeni Amerikanac, čiji su se roditelji iz Nigerije doselili u SAD, iskoristio je NBA izlaznu klauzulu iz ugovora sa Fenerbahčeom da se posle dve godine vrati u najjaču ligu na svetu.

Kao diplomac univertiteta Bejlor, Judo je 2010. izabran kao šesti pik Golden Stejta u kom se zadržao nešto više od jedne sezone. Tokom lok-auta odlučio je da se okuša u evropskoj košarci, odnosno obukao ej dres izraelske Bnej Herclije.

Polovinom marta 2012. je sa Monta Elisom I Kvomeom Braunom prolseđen u Milvoki, dok su u suprotnom smeru krenuli Andrija Bogut i Stiven Džekson, da bi u septembru 2013. Potpisao ugovor sa LA Klipersima.

U leto 2015. potpisao je jednogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, da bi prošle godine stavio paraf na dvogodišnji ugovor, uz mogućnost odlaska u NBA posle jedne sezone.

KATEGORIJE