Kadeti napadnuti u Udinama!

Muškarac za koga se pretpostavlja da je albanske nacionalnosti, napao je danas kadetske reprezentativce Srbije, dok su bili u šetnji Udinama, gde se nalaze na Evropskom prvenstvu, prenose mediji u Beogradu.

Igor Rakočević, potpredsednik KSS, je za B92.net rekao da se incident dogodio u četvrtak uveče, kada su reprezentativci dobili slobodno i krenuli u obilazak grada.

– Pre pola sata je jedan Albanac napao našu decu u Udinama. Deca su dobila slobodno da prošetaju, bili su zajedno u majicama Srbije, a onda je počeo da ih prati jedan Albanac, vozeći bicikl – istakao je Rakočević, a prenosi B92.

Rakočević je istakao da je napadač počeo da dobacuje igračima.
– Govorio je svašta. Da je Kosovo Albanija, a ne Srbija… Deca su se sportski ponašala, rukom su mu pokazali da se skloni, ali je on postao još agresivniji, sišao je sa bicikla i počeo da ih juri nožem. Deca su uspela da pobegnu i da se zatvore u hotel.

Kako je istakao, delegacija Srbije je razočarana i ljuta na FIBA i organizatore:
– Dosad nije postojalo nijedno lice koje bi vršilo obezbeđenje naših igrača, ni u gradu ni u hotelu. Obratićemo se našoj ambasadi kako bismo dobili zaštitu – istakao je Rakočević.

Nekada i sam reprezentativac Srbije, podsetio je da su naši kadeti doživeli poraz u utakmici u sredu od Španije u poslednjim sekundama utakmice.
– To što su naša deca preživela za ova 24 sata, to je strašno. Ne znam kako će moći sutra da izađu na teren. Sreća pa smo tu mi iz Saveza da im pružimo podršku“, zaključio je Rakočević za B92.

FOTO: FIBA arhiva

KATEGORIJE