Kadeti pali u dramatičnom finišu

Kadetska reprezentacija Srbije pretrpela je poraz u drugom kolu EP za igrače do 16 godina. Izabranici Saše Nikitovića imali su veliku prednost u duelu protiv Francuza, ali nisu uspeli da je sačuvaju, pa je na kraju semafor pokazivao 69:67 (22:24, 11:16, 15:13, 21:14)
Srbija je do osetnijeg vođstva stigla tokom druge četvrtine kada se razigrao Nikola Radovanović. Dobra odbrana zatvorila je prilaze košu višim Francuzima koji su imali i slab učinak sa linije slobodnih bacanja (12-5). Činilo se da kadeti Srbije imaju potpuno kontrolu nad dešavanjima na terenu kada su poveli sa 53:40, ali onda se dogodio pad. Tokom poslednja tri minuta treće četvrtine Francuzi su napravili seriju 8:0 kojom su se potpuno vratili u meč.
Sam finiš doneo je pravu malu dramu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu Radovanović i Milijašević su na 14 sekundi pre kraja doneli Srbiji 67:66. Ali Osman Dijeng nije imao milosti. Posle loše komunikaciji igrača Srbije u odbrani on je lako, iz srca reketa, položio loptu u obruč. Radovanović je u sledećem napadu napravio grešku pošto je nagazio aut liniju.

Poene za Srbiju postigli su: Belić 14, Branković 11, Milijašević 11, Radovanović 20, Bošković 2, Dabović 2, Đurišić 1, Petrović 4, Šaranović 2.

KATEGORIJE