Karadžić u Šopronu

Stevan Karadžić ima novi angažman. Nekadašnji trener Crvene zvezde, Hemofarma i ruskog Jeniseja, biće mentor novog trenera košarkašica Šoprona – Gašpara Davida, objavio je mađarski šampion.

Gašpar došao na mesto Roberta Inigeza. Španac je prethodne dve godine dva puta odveo Šopron na fajnal-for Evrolige, 2018. su čak igrali i finale, ali su se na kraju ove sezone ipak rastali. Poverenje je dobio David, kako je klub naveo – radi se o mladom, veoma perspektivnom treneru. Ali, kako mu nedostaje iskustvo, bilo je potrebno da kraj njega na klupi sedi neki iskusniji stručnjak.

Ta uloga mentora pripala je Stevi Karadžiću, koji je i pre nekoliko godina takođe bio savetnik u Šopronu, ali ne baš u ovoj formi.

Karadžić je često viđen u Šopronu, klubu u kome je proveo dve godine na kraju igračke karijere. Poslednji trenerski angažman bio mu je na klupi košarkašica Srbije, na Evropskom prvenstvu 2017. u Pragu.

Istovremeno sa promenama u struci, Šopron je sa zadovoljstvom objavio da se Jelena Milovanović vraća u klub posle porodiljskog odsustva, kao i da su Aleksandra Crvendakić i Tina Jovanović produžile ugovor. Od novih lica tu su Brijen Dženuari i Varga Aliz.

 

FOTO: Šopron Basket

KATEGORIJE