“Klasa 2016” dobija povišice: Hild još četiri godine Sakramentov

Badi Hild je bio nezadovoljan poslednjih dana. Javnosti je objašnjavao kako ga Sakramento, praktično, vređa finansijskom ponudom za produžetak saradnje i da “ako ga Kingsi ne žele moraće da potraži novu sredinu”. Naravno, Vlade Divac nije imao problem da sedne i dogovori se brzo sa momkom iz Bahama koji je samo nekoliko dana nakon tih izjava produžio ugovor sa Sakramentom na još četiri godine! U tom periodu Hild će zaraditi sigurnih 86 miliona dolara, najverovatnije će dobiti 94 miliona zbog bonusa koji podrazumeva da bude jedan od deset najboljih trojkaša u ligi i slično, dok bi mogao da ide čak i do 106 sa svim bonusima.

Ovo je, pri tom, svakako ugovor koji će Divcu omogućiti da, ukoliko se nastavi rast Bogdana Bogdanovića, Dierona Foksa i Marvina Beglija zadrži kompletan kostur veoma talentovane ekipe iz glavnog grada Kalifornije.

Inače, Hild je šesti pik draft klase 2016. na koju je došlo vreme za produžavanje ugovora. Odmah posle sjajnog šutera i njegov “klasić” Džejlen Braun dobio je povišicu. Treći pik na draftu je od Bostona dobio 115 miliona dolara za četiri godine.

Domantas Sabonis je bio 11. pik Oklahome Siti, ali se razgoropadio tek prelaskom u Indijanu. Zato je od Pejsersa dobio 77 miliona dolara za još četiri godine vernosti.

Odmah posle Sabonisa na draftu je biran i Torin Prins koji je za još dve godine ostanka u Netsima od Bruklina dobio 29 miliona dolara.

Dežonte Marej je te 2016. godine bio u senci svih tih momaka, ali je otišao u pravi klub i postao mlada zvezda. San Antonio je učinio sve da zadrži momka koji se vraća posle teške povrede kolena, tako da je platio 64 miliona dolara za još četiri godine vernosti.

KATEGORIJE