Kraj ere u Oklahomi – Vestbruk i Harden ponovo zajedno!

Kraj jedne ere u Oklahomi. Tim koji je ne tako davno imao šansu da napravi dinastiju sa Raselom Vestbrukom, Džejmsom Hardenom, Kevinom Durentom, Seržom Ibakom je od danas ispratio i poslednjeg člana te generacije.

Posle 11 godina vernosti Vestbruk više nije član Tandera. Potvrda je stigla od “ESPN”.

Sem Presti je napravio još jedan trejd i potvrdio da franšiza kreće u potpunu rekonstrukciju. Vestbruk će karijeru nastaviti u Hjustonu i ponovo će igrati zajedno sa Hardenom, dok će u drugom smeru Kris Pol, pikovi prve runde za 2024. i 2026. godinu, uz zamenu pikova 2021. i 2025. godinu.

Ovim su Tanderi nastavili sa serijom pikova za budućnost, dok su Roketsi dobili tandem za napad na titulu.

Podsećanja radi, kula od karata u Oklahomi je počela da se ruši od momenta kada je Pol Džordž podneo zahtev za trejd. Kavaj Lenard je uspeo da ga ubedi da mu se pridruži u Los Anđeles Klipersima i već tada je bio jasan pravac “grmljavine”. Od tog trenutka je Presti, generalni menadžer ekipe, započeo razgovore sa Raselom i njegovim menadžerom Tadom Foučerom, a eksplozivni plejmejker je kao prvu želju stavio upravo Hjuston i saradnju sa nekadašnjim saigračem.

Jedna stvar je sigurna, a to je da će Zapad u narednoj sezoni biti veoma zanimljiv, posebno zbog velikog broja timova koji su konkurentni za plej-of. Jedan od njih, osim ako Presti ne izvede neko čudo, neće biti Oklahoma.

KATEGORIJE