“Kvalitet, individualno i taktičko znanje”

Srbija je dugo jurila Grčku, ali je u presudnim trenucima odigrala kako je trebalo i slavila pobedu, šestu u pripremnom periodu. Posle utakmice, Aleksandar Đorđević, selektor srpskog tima je istakao:

– Pokazali smo kvalitet i individualno i taktičko znanje!

Dodajući da su igrači uradili bolji posao u drugom poluvremenu, selektor je nastavio:

– U prvoj četvrtini smo još tražili svoju igru. U drugom delu smo našli rešenja, dobili smo dubinsku igru, što je veoma važno protiv ovako agresivne ekipe koja igra na granici faula, naročito na domaćem terenu. Ta dubina mora da nam bude oružje.

Ova utakmica selektoru je pokazala sledeće:

– Treba da igramo još hrabrije, lopte treba da budu direktnije, sa manje lob pasova. Pored dubine u napadu, ključ utakmice je bila naša defanzivna tranzicija, jer su Grci tim koji je do sad najviše poena postizao iz kontranapada. Dobro smo trčali, ali smo pored toga pametnim napadima kontolisali njihovu napadačku tranziciju.

Zaključak, pred skori put u Kinu, gde će obaviti završni deo priprema pred start Svetskog prvenstva i utakmicu protiv Angole 31. avgusta, je:

– Možemo još bolje, fale nam neki igrači u rotaciji, ali bez obzira na to,odigrali smo veoma dobar turnir – zaključio je Đorđević za zvanični sajt KSS.

KATEGORIJE