Lengford o dolasku u PAO: Napravio sam grešku kada sam ih prvi put odbio

Dok se još nije stišala bura od angažovanja Joanisa Papapetrua iz najvećeg rivala Olimpijakosa, čelnici Panatinaikosa završili su još jedno zvučno pojačanje za nastupajuću sezonu. Kit Lengford je dogovorio sve uslove saradnje s grčkim prvakom, a za portal “Eurohoops” otkrio je da je i prošle sezone imao poziv atinskog velikana.

– Većinu važnijih odluka u karijeri donosio sam bazirajući ih na novcu, ali sam prošle godine prvi put osetio da sam pogrešno procenio kada nisam prihvatio ponudu Panatinaikosa. Kina jednostavno nije bila za mene, a operacije su iskustvo samo učinile gorim – rekao je Lengford.

Odluka da sledeće sezone ponese dres Panatinaikosa ovoga puta nije imala nikakve veze s novcem.

– Na jednom od mojih prvih predsezonskih turnira u Evropi igrao sam protiv PAO i sećam se da sam bio impresioniran svime što je bilo vezano za klub. Takođe, na prvom Fajnal foru koji sam gledao PAO je pobedio CSKA. Prihvatio sam da igram za jedan od najboljih klubova u istoriji evropske košarke. I spreman sam.

Dvostruki osvajač evroligaške nagrade “Alfonsoo Ford” olakšavajuću okolnost u donošenju odluke imao je i u prilici da se s Panatinaikosom bori za plasman na završni turnir elitnog takmičenja.

– Motivacija je ogromna sa obe strane. PAO nije bio na F4 šest godina, a to je ujedno i jedina stvar koja mi nedostaje u karijeri. Osvajao sam trofeje namenjene najboljim poenterima Evrolige, bio sam učesnik plej-ofa, ali nisam igrao Fajnal for. Ovo je velika prilika – rekao je, između ostalog, Lengford.

KATEGORIJE