LIGA ŠAMPIONA: Đorđević čuva Ostende

 

Dušan Đorđević nije dopustio da najbolji timovi u D grupi odmaknu. Kapiten Ostendea odigrao je simultanku u finišu uzbudljive utakmice sa Arisom, pogodio ključnu trojku 80 sekundi pre kraja, a potom i slobodno bacanje tri sekunde pre poslednjeg zvuka sirene kojim su otklonjene sve dileme. Belgijski tim je nastavio da prati vodeće Bešiktaš i Nanter zahvaljujući Đorđeviću koji je postigao 17 poena (4-3 za dva, 4-2 trojke, 7-5 penali) imao šest skokova, po dve asistencije i ukradene lopte, odnosno četiri izgubljene za 27 minuta na parketu. Njegov saigrač Marko Jagodić-Kuridža ubacio je tri poena i imao dva skoka.

Marko Luković je odmarao u meču koji je Mursija dobila u Uteni protiv Juventusa. Bred Oleson je sa 18 poena bio lider španskog tima koji nastavlja poteru za neprikosnovenim Monakom, ali i Trifunovićevom Karšijakom, odnosno Oldenburgom koji su ispred nje na tabeli.

Olimpija je definitivno živnula na oba fronta, pošto su Ljubljančani odoleli poslednjem napadu Rose Radom i slavili uz još jedan dabl-dabl učinak Džordana Morgana (21 poen, 14 skokova).

Sedmo kolo: Gazijantep – Šalon 68:73, Juventus – Mursija 83:93, Hapoel Holon – Oldenburg 94:90, PAOK – Ventspils 83:76, Olimpija – Rosa Radom 80:72, Kapo D’Orlando – Ludvigsburg 61:72, Ostende – Aris 69:67, Strazbur – Banvit 87:72, Tenerife – Neptunas 90:67.

KATEGORIJE