Lučić: Počinje, konačno…

Vladimir Lučić nema mnogo nastupa za reprezentaciju Srbije, ali uz nesporan kvalitet, poseduje dovoljno iskustva i predznanja sa Evropskog prvenstva 2017. šta se očekuje od njega i saigrača na Svetskom kupu u Kini.

– Imam 30 godina, nisam baš toliko mlad. Imao sam šansu da igram za isti tim pre dve godine sa Sašom. Sjajno iskustvo. BIli smo i na Evrobasketu zajedno. Konačno počinje. Svi smo motivisani i spremni da damo sve što imamo – kaže Lučić.

Srbija će na Munobasket zakoračiti sa besprekornim skorom u prijateljskim mečevima.

– Imali smo pobednički mentalitet od početka. S druge strane, imali smo probleme sa prikjučenjem NBA igrača, jer nismo svi krenuli u isto vreme, nismo zajedno toliko trenirali, pa su nam ove utakmice pomogle da se skupimo i stvorimo zajedništvo na terenu.

Prvi korak je sutra, protiv Anglole, decenijama nosioca afričke košarke i najčešćeg učesnika sa Crnog kontinenta na Svetskom kupu na kome je najdalje stigao 2006, plasmanom u sominu finala.

– Znamo da je prva utakmica uvek teška. Gledali smo duele Angole. Odličan su fizički tim, jaki defanzivci. Biće teška utakmice, ali smo 100 odsto motivisani, tu nema dileme.

KATEGORIJE