Mačvan: Ne plašim se duela sa Porzingisom

Kapiten Srbije – Milan Mačvan. Krilni centar je pred sutrašnji odlazak na 40. Evropsko prvenstvo, objasnio šta očekuje od takmičenja, ali i odakle ova ekipa crpi energiju.

Spremni smo, bitno je da dobro počnemo prvenstvo i igramo jako. Atmosfera je kod nas uvek dobra, vlada pozitivna energija, otkrio je za početak Mačvan.

Srbija će u petak početi Evropsko prvenstvo. Kao što je već poznato Grupi rivali su Velika Britanija, Rusija, Letonija, Belgija i domaćin Turska. Prvi protivnik srpskim košarkašima biće Letonci.

Sa Porzingisom su dobili ekstra kvalitet, ali tu su i Janis Strelnieks, braća Bertans… Imaju šest-sedam veoma kvalitetnih igrača. Biće teško, igraju tvrdo. Nezgodni su, ali mislim da i oni razmišljaju mnogo o nama. I da nemam problem da čuvam Porzingisa, nasmejao se Mačvan.

Mnogi su pomalo i otpisali ovu reprezentaciju Srbije posebno zbog činjenice da u timu nema sedam igrača koji su prošle sezone igrali u finalu Olimpijskih igara. Za Mačvana, to ne znači da je pritisak manji

Kada radiš sa Saletom Đorđevićem, nije baš da nema pritiska. Sale ima ludačku energiju i ambiciju. On je naš duhovni vođa, pratimo ga i verujemo u sve ono u šta on veruje, tako da verujemo da ćemo da napravimo dobar rezultat , rekao je Mačvan.

KATEGORIJE