Majkl Džordan, Liz Kembidž i – niko više! A rekli su da ne može?!

Majkl Džordan, pa – ne Lebron Džejms, ne Stef Kari, ne Džejms Harden, niti Rasel Vestbruk. Već – Elizabet Kembidž. Prošlo je više od 22 godine dok neko nije ponovio učinak njegovog Letećeg Visočanstva na jednoj utakmici – a to je više od 50 poena, 10 skokova, uz 75 odsto šuta iz igre! Precizno, njemu je to pošlo za rukom od 7. marta 1996. godine, sjajnoj Australijanki 17. jula 2018.

I naravno da je australijanska reprezentativka je postavila novi rekord VNBA – u pobedi Dalas Vingsa protiv Njujork Libertija (104:87), Kembidž je upisala 53 poena – iz 22 šuta na koš – imala je 10 skokova i pet blokada. Ispisala je istoriju ženske NBA lige

– Imala sam sjajne učinke u Kini i u Australiji, ali čula sam da ljudi govore da nikada neću imati tako dobre učinke ovde, u WNBA. Ova utakmica je bila za sve njih – rekla je Kembidž, pošto je posle utakmice, ustala sa klupe gde je – sređivala nokte.

Ovu, 203 centimetara visoku Australijanku, javnost u Srbiji zapamtila je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju u kome je reprezentacija Srbije pobedila Australiju, a srpski centri – Denijel Pejdž, Dragana Stanković i Sara Krnjić – vodile divovsku borbu sa njom. I nisu joj mogle ništa – ubacila je 29 poena, imala 11 skokova, indeks 32. Ali na kraju je plakala. Jer, Srbija je otišla dalje, kasnije osvojila medalju.

KATEGORIJE