Marinković: “Da nastavim tradiciju”

Vlade Divac i Predrag Stojaković, pa Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. Sada i Vanja Marinković. Sjajnog šutera Partizana Kingsi su birali kao 60. pika na nedavno održanom Draftu.  A šta njemu sve to znači, Marinković je pričao u intervjuu za „Novosti”.

– Veoma lep osećaj. Srećan sam i zadovoljan što sam video i čuo svoje ime na draftu. Uz činjenicu da sam izabran na draftu, naravno da mi je posebno drago što su baš Kingsi “iščitali” moje ime. Potrudiću se da nastavim tradiciju i postanem stanovnik Sakramenta – pričao je Marinković, a prenose „Novosti”.

Naravno, svestan je da je to što Kingsi polažu prava na njega, samo jedan, ali važan korak do ostvarenja dečačkog sna.
– Idemo korak po korak. Čekam poziv iz Sakramenta da vidimo koji su planovi. Tu je i reprezentacija, pa klupska dešavanja. Biće zanimljivo leto…

Izbor na draftu ujedno je i veliko priznanje ne samo za ono što je Marinković učinio ove sezone, već i prethodnih.
– Smatram da jeste. Međutim, uvek treba da gledate unapred. Spreman sam za nove izazove, to je sigurno.

Zbog obaveza u Partizanu nije mogao duže da boravi u SAD, došao je bukvalno na dan Drafta, vratio se posle dva dana. Ipak, i to je bilo dovoljno da iznutra upozna najjaču ligu na svetu…
– Bio je vrlo kratak, naporan put. Sve se brzo izdešavalo. Ali vredelo je. Sasvim sam imao dovoljno vremena da shvatim zašto je NBA najjača liga na svetu, da vidim kako sve funkcionise na zdravim osnovama. I to besprekorno. Osetio sam malo i taj “šou”, haos i uzbuđenje oko drafta… Sviđa mi se.

KATEGORIJE