Marković: Veliki klub, velika istorija, velika očekivanja

Italijanski gigant, bolonjski Virtus prddstavio je Stefana Markovića, uz Miloša Teodosića najzvučnije ovosezonsko pojačanje koji je svojevremeno, kao član Benetona (sezona 2010-2011) osetio duh italijanske klupske košarke.

– Stefan je lider koji malo govori o sebi, čak iako ima mnogo argumenata. Važno je napomenuti da je u svakom timu u kom je igrao nizao uspehe, ali i svoje veliko znanje i isustvo je prenosio mlađima – rekao je Paolo Ronći, generalni menadžer bolonjskog kluba.

Jedno od pitanja za Stefana je ponovna saradnja sa Teodosićem…

– Znamo se još iz dečačkih dana, iz mlađim kategirija nacionalnog tima. Prošli smo sve selekcije, od najlmađe do seniorske. Igranje s Milošem u timu, rad sa njim na treninzima pomoglo mi je u košarkaškom odrastanju. Mlađima uvek kažem da je slušanje i posmatranje izuzetno važno za razvoj jednog igrača –  rekao je Marković.

U Virtusu koji je šampion Lige šampiona, gaje velika očekivanja u pedstojećoj sezoni u kojoj će se, uz Seriju A i Kup Italije, takmičiti u Evrokupu.

– Profesionalac sam 15 godina, znam šta znači igrati na visokom nivou, od pritiska publike, očekivanja… Znam koliku ulogu klub i sama košarka imaju u Bolonji, košarkaškom gradu. Menadžmet ima velika očekivanja od nas i ne možemo sebi da pruištimo greške. Odrastao sam sa radnim navikama i znam koliko radom, požrtvovanjem i željom za rezultatima možemo da pobedimo i postignemo važne ciljeve

Italijanski ljubitdlji košarke, ali i oni u Evropi, u predstojećoj sezoni će opet moći da uživaju u bolonjskom derbiju između Virtusa i Fortituda koji se vratio u Seiju A.

– Kao dete sam gledao legendarne borbe između dva tima. Biće zabavno i sjajno igrati ispred punih tribina. Jedan od razloga zašto sam stigao u Virtus je i istorija kluba čiji je deo i (boljonski) derbi – dodao je dugogodišnji srpski reprezentativac.

 

KATEGORIJE