MEGA TREJD: Irving u Bostonu, Tomas u Klivlendu

U razmaku od nekoliko sekundi počela su da stižu obaveštenja sa različitih strana, ali sa istom porukom – Kajri Irving je trejdovan u Boston za Ajzeju Tomasa! Prvi pik 2011. za poslednjeg pika 2011. koji sa sobom vodi društvo. Dvojica od petorice-šestorice najboljih plejmejkera sveta zamenili su mesta, a trejd je toliko jak da posle njega budućnost oba tima deluje moćna.

Kajri Irving MN PRESS PHOTO

Boston je dobio tri godine mlađeg plejmejkera (Irving ima tek 25) koji nema problema sa kukom, koji je željan dokazivanja van senke Lebrona Džejmsa i koji će, navodno, narednog leta sigurno produžiti ugovor sa Seltiksima. Najtrofejniji tim NBA lige je napravio sjajan potez… Isto kao i Klivlend!

Irving je želeo da ode, a prvak Istoka je za njega mnogo tražio i već sada mnogo dobio, dok bi u budućnosti profit mogao mnogo da poraste. Naime, uz zvezdu trejda, genijalnog Tomasa, u Ohajo stiže čvrsti Dže Krauder, ekstratalentovani Anta Žižić i pik prve runde na narednom draftu. S obzirom da je u pitanju pik koji dolazi preko Bruklina, a Netsi imaju lepe izglede da ponovo budu pri dnu Istoka, samim tim rastu šanse i da pik na draftu bude jedan od najjačih. Takođe, možda su sada porasle šanse i da Lebron ostane narednog leta.

Jedno je sigurno, Boston i Klivlend će voditi žestoke bitke ove sezone za titulu najboljeg u konferenciji. Svi će želeti nešto da dokažu – Irving da može bez Džejmsa, Džejms da je Irving pogrešio, Tomas da ga se Boston olako odrekao… Istok ove sezone nema mnogo toga zanimljivog, ali barem nam je obezbedio ozbiljan rivalitet.

KATEGORIJE