Mekalum: Zašto da se umaram u Kini umesto da se pripremam za napornu sezonu?

Otkazi su se ređali u reprezentaciji Amerike. Među njima se našao i Si Džej Mekalum, sjajni igrač Portlanda koji je nedavno produžio ugovor sa klubom. Zaradiće dodatnih 100 miliona za tri godine, odnosno ukupno 157 za pet sezona.

On je gostovao u podkastu kod Adrijana Vojnarovskog i tamo pričao upravo o razlozima svega toga.

– Mnogi su odustali, ja sam pre njih to učinio. Na mene nije uticala njihova odluka, mislio sam na svoj tim i porodicu – rekao je Mekalum, pa nastavio u jednom dahu.

– Kako su ostali razmišljali? Verovatno su imali dva razloga. Prvi, nisu želeli da budu deo rostera koji će možda da izgubi. Ili možda zbog umora. Da smo svi tu, verovatno bi minutaža bila podeljena na 20-25 minuta, ubedljivo bi dobijali. Ovako, bez nas je potrošnja veća, više bi provodili vremena na terenu i umarali se.

Akcenat je stavljao upravo na tu potrošnju.

– Sve to što sada radite na leto utiče na vaše telo u januaru. Tada je umor jači, a to se dodatno pogoršava posle Ol-star pauze kada mnogi padaju. Ne želim sada da idem i da trčim po Australiji, Kini i onda da se vratim i tek tada da se pripremam za sezonu. Zašto bih to radio? Mogu da napravim pravu strategiju za rad, odmor i da se spremam za napornu sezonu – zaključio je Mekalum.

KATEGORIJE