Micić o sezoni, finalu, rečima Mesine, NBA ligi i reprezentaciji

Sezona iz snova Vasilija Micića u Evroligi je završena porazom. Ipak, plejmejker nije klonuo duhom, već je okrenut ka sledećim izazovima.

– Nije se završilo onako kako smo priželjkivali. Tri puta smo se vraćali i svaki put kada sam mislio da smo se vratili, oni su pogađali šuteve. Svaki igrač koji im je ušao imao je učinak. Da ne pričam o procentima šuta koje su imali. Čestitam svim saigračima i svima u stručnom štabu. Čestitam i CSKA na zasluženo osvojenoj tituli. Tim su koji ima kvalitet i karakter – počeo je priču Vasilije Micić.

Opet pisaće se – bila je ovo sjajna sezona za Efes.

– Da sada pričam kako smo stigli do borbe za titulu mislim da nema potrebe. Došli smo na F4 možda i kao autsajderi i stigli smo do finala. Sada je najvažnije da svi ostanemo na okupu. Pogledajte timove koji osvajaju titule u Evroligi. Svi su na okupu dugo, po četiri-pet godina. Zato se i nadam da ćemo ostati na okupu.

Prošle sezone treće mesto. Ove drugo. Zbog toga Micića mnogi vide kao “sigurnog” osvajača Evrolige u budućnosti.

– Verujem da mogu da osvojim. Ali, znam koliko je to teško. Mnogo je teško. Znam šta treba da uradim da bi se to dogodilo i da sve mora da ide svojim tokom. Ovo je bila škola i jako veliko iskustvo.

A o tome šta je naučio iz finala Vasa objašnjava

– Možda sam malo forsirao šut. Možda je trebalo drugačije da pokušam da uđem u taj ritam. Ali, malo je sve bilo haotično. Uzdali smo se u šut koji nas nije ove sezone izdao.

Sada Efesu sledi plej-of u Turskoj

– Posle španskog to je najteže doigravanje. Čeka nas Banvit, a Fener će želeti da nam se revanšira.

Micića čeka i reprezentacija i pripreme za SP u Kini.

– Jedva čekam. Nadam se da će se svi odazvati. Opet ima još mesec dana do kraja prvenstava…

Vasilije je čuo i izjavu Etorea Mesine da bi voleo da ga vidi u San Antoniju.

– Lepo je kada čujete tako nešto od takvog stručnjaka. Ali, znam ko sam i šta treba da radim. Nije dovoljna jedna dobra sezona da bih išao u NBA. Nisam spreman još za taj izazov. Ne treba tek tako ići “gore” – iskreno i zrelo objasnio je Micić.

KATEGORIJE