Mičigen Stejt izbacio Djuk!

Nije bila i treća sreća za Djuk čiji fantastilčan kvartet frešmena Zajon Vilijamson, Ar Džej Beret, Kamern Rediš i Trej Džons neće osvojiti koledž titulu zajedno. Na fajnal for, deseti put, ide Mičigen Stejt!

Ekipa Toma Izoa koji je u prethodnih 12 utakmica imao skor 1-11 protiv Majka Kšiševskog, nije dozvolila da joj u dramatičnoj završnici padne koncentracija kao Centralnoj Floridi i Virdžiniji Tek. Uspela je minus od tri poena u poslednjih 107 sekundi da pretvori u završni plus i spakuje kofere za Mineapolis gde će 6. aprila Izo osmi put u karijeri povesti Spartance u polufinale NCAA, ovog puta protiv Virdžinije Tek.

Spartanci su odigrali u stilu svog nadimka. Nisu se predavli kada je Djuk imao devet poena prednosti. Nisu posustajali ni kada je rival posle trojke Ar Džej Bereta (21, poena, 6 skokova, 6 asistencija) i ulaza odličnog Zajona Vilijamsona (24 poena, 14 skokova), preokrenuo na 66:63.

Mozak Mičigen Stejta, Kasijus Vinston (20 poena, 10 skokova), asistirao je Ksavijeru Tilmanu (19 poena, 9 skokova) za 65:66, da bi Keni Goins (10 poena, 9 skokova), igrač koji je do tada imao učinak za tri poena 1-7, bez oklevanja odapeo trojku i pocepao mrežicu (68:66) 37 sekundi pre kraja.

Imao je Djuk dovoljno vremena… Pokušao je Beret šutem za tri poena da izbegne produžetak. Nespešno. Otvorila se nova šansa, pa je Beret ulazom želeo da se ispravi. Dobio je dva slobodna bacanja. Promašio je prvo. Pokušao je i drugo, ne bi li se možda ponovila slika iz duela sa Centralnom Floridom kada je upravo on posle Vilijamsonovog neuspešnog penala priskočio u pogodio pobedu. Međutim, lopta je prošla kroz obruč, a Spartanci su prvo znali da smireno uvedu loptu, zatim je i sačuvaju je do kraja…

ISTOK: (2) Mičigen St –  (1) Djuk 68:67.

SREDNJI ZAPAD: (2) Kentaki – (5) Oburn.

ZAPAD: (3) Teksas Tek – (1) Gonzaga 69:75.

JUG: (3) Perdju – (1) Virdžinija 75:80.

KATEGORIJE