Mladi Ukrajinac novi član “Lejker nacije”

Kompletan ovogodišnji draft, što se tiče Los Anđeles Lejkersa, prošao je u znaku evropskih igrača.

Nemački centar sa univerziteta Mičigen, Moric Vagner, izabran je sa 25. pozicije, njegov zemljak, svestrano krilo Isak Bonga, stigao je u “trejdu”, nakon što su ga kao 39. draftovali Filadelfija Siksersi, a 47. pik Lejkersi su iskoristili da uzmu sjajnog ukrajinskog šutera Svjatoslava Mihaljuka.

Doskorašnji član Kanzas Džejhoksa, za koje je u seniorskoj sezoni ubacio 115 trojki uz 44 odsto preciznosti i tako postavio rekord univerziteta, u utorak je ostvario veliki cilj, potpisavši ugovor sa jednom od najtrofejnijih NBA franšiza.

Posle prvih par utakmica u Letnjoj ligi, navijači su ga već prozvali “ukrajinskim Klejom” Tompsonom!

Mihajljuk (21, 203) je iz rodnog Čerkasija otišao u SAD sa samo 17 godina i postao najmlađi igrač u istoriji Big 12 konferencije. Za četiri godine sa Džejhoksima je tri puta dogurao do “Sweet 16” faze NCAA šampionata, a proletos su nastupili na Fajnal foru, gde ih je u polufinalu eliminisala Vilanova.

Osim pomenute trojice “rukija”, Lejkersi su u prethodnih desetak dana potpisali slobodne agente Lebrona Džejmsa, Ražona Ronda, Lensa Stivensona i Džavejla Mekgija, dok je sa Kentavijusom Koldvel Poupom produžena saradnja.

KATEGORIJE