Mnogo je razloga da Džejms pređe u Hjuston

Postaje pomalo besmisleno pričati o tome gde će Lebron Džejms nastaviti karijeru kada (ako) ode iz Klivlenda na kraju ove sezone. Najboljeg igrača današnjice već su „potpisali“ Njujork, Lejkersi i Filadelfija, a samo je bilo pitanje vremena kada će se u priču uključiti i Hjuston. Naravno, neko je pogledao koja su najveća tržišta u SAD, u jednačinu uključio snagu tima i prijatelje koje Lebron ima u toj ekipi, došao do zaključka – najveće su šanse da Džejms od naredne sezone igra u Teksasu!

Doduše, ovoga puta su svoje mišljenje izneli i generalni menadžeri timova sa kojima je „USA Today“ razgovarao na temu budućnosti 32-godišnjeg superstara. Osim velikog prijateljstva sa Krisom Polom, četvorostruki Ol star bi dobio šansu da ponovo napadne titulu (kao što će biti slučaj i ove sezone), s obzirom da je Hjuston u ovom trenutku najbolji tim lige, a sa njim bi postao verovatno najmoćniji sastav NBA.

Ipak, postoji i druga strana medalje ovog „trejda“. Da bi se ispunila finansijska očekivanja Džejmsa, morali bi da se pronađu novi klubovi za, recimo, Rajana Andersona i Erika Gordona koji bi u naredne dve sezone od Hjustona trebalo da zarade skoro 69 miliona dolara!

U svakom slučaju, novi klub Lebrona Džejmsa će biti glavna tema sve dok ne potpiše negde.

KATEGORIJE