Morant izlazi na draft

Džamal Morant, studentska zvezda Mari Stejta i član najboljeg “All American” tima u izboru AP, sa Zajonom Vilijamsonom (Djuk), Ar Džej Beretom (Djuk), Grantom Vilijamsom (Tenesi) i Kasijusom Vinstonom (Mičigen Stejt) objaviće u toku dana prijavu za NBA draft, što je bilo i za očekivati.

Momak koji je ove sezone ušao u istoriju kao prvi student koji je, otkad se zvanično vodi statistika, imao prosek veći od 20 poena i 10 asistencija po meču, prema svim prognozama trebalo bi da bude izabran u prva tri pika. Tačnije, brojni stručnjaci predviđaju da će biti drugi, odmah iza neprikosnovenog Vilijamsona (još nije zanično soapštio da izlazi na draft).

Nema sumnje da će Morant, koji je ove godine “eksplodirao”, iako je još prošle najavljivao veliki potencijal, biti najbolje draftovan student Mari Stejta ikada, jer je pre njega od 23 momka koja su birana pravo iz studentske klupe ove škole iz Kentakija, samo ime Kamerona Pejna 2015. godine čitano u prvoj rundi, kada je prava na njega, sa 14 pozicije položila Oklahoma Siti.

KATEGORIJE