MVP Radanov: “Ključna reč je – sistem”

Prvi MVP meseca u novoj sezoni ABA lige je – Aleksa Radanov. Mladi as FMP-a sjajnim partijama obeležio je oktobar, tokom koga njegov klub nije doživeo niti jedan poraz u regionalnom takmičenju. I jedan je, od samo dva, neporažena tima posle prva četiri kola.

U svemu tome Radanov je učestvovao sa prosečno 14,3 poena, 5 skokova, 3,3 asistencije i indeksom 20,3, što ga stavlja na drugo mesto na MVP listi – prvi je Džejms Gist, sa prosečnim indeksom 23,33 – ali s obzirom na rezultate koje su njihovi klubovi postizali, pa i da FMP nema poraz, a da je Zvezda na 2-2, ovo laskavo priznanje zasluženo ide mladom asu tima iz Železnika. .

– Veoma mi je drago što sam dobio nagradu, ali još više zbog činjenice da moj tim igra odlično na startu sezone u ABA ligi, koja je ove sezone zaista jaka sa puno odličnih timova. Nagrada je dostignuće celog tima i za mene je to samo dodatni motiv da nastavim da radim još bolje jer rezultati stižu – rekao je Radanov za sajt ABA lige.

Radanov je ovog leta prešao iz Crvene zvezde mts u FMP kako bi dobio više minuta u igri, a odluka se za njega u ovom trenutku pokazala ispravnom:

– Ovde sam već dugi niz godina u sistemu i odluka je bila laka i jednostavna. Želeo sam da dobijem prostor za igru, da napredujem i to je bilo najlakše postići u klubu kojeg dobro poznajem i u kojem sam napravio svoje prve košarkaške korake. U predsezoni smo dobro radili, imamo sjajnu hemiju u timu, svi imamo želju da se dokažemo, imamo odlične trenere i moj jedini zadatak je da radim još bolje, iskoristim svoju šansu i napredujem – dodao je Radanov.

Pokušao je da da odgovor na pitanje: “Šta je tajna FMP-a?”…

– Svi koji prate košarku, znaju koliko je igrača razvijeno u ovom sistemu. I to je ključna reč – sistem, gde su svi svesni svog posla i šta je suština svega – naporan rad, disciplina i timski duh. To je nešto čemu se uči svaki dan, zajedno sa pobedničkim mentalitetom, pošto FMP igra svaku utakmicu sa ciljem da ga pobedi – rekao je Radanov.

Upitan koji su ciljevi kluba, Radanov nije želeo da precizira poziciju na tabeli na kojoj FMP želi da završi , već se fokusirao na ceo proces:

– Nemam lične ciljeve, osim da napredujem kao igrač. Dosta sam objasnio naš način funkcionisanja kao tima i kluba u prethodnim odgovorima. Cilj je da damo sve od sebe na terenu, da se borimo, a rezultati će doći kao rezultat toga. Bez ikakvih pritisaka, jer smo u sezonu ušliveoma dobro.  Imamo sjajne uslove za rad i sada je sve na nama – rekao je Radanov.

Foto: KK FMP, Video: ABA liga

KATEGORIJE