Nazor: Bezobrazluk i vera ruše Zvezdu

Ante Nazor po dolasku na klupu Cibone menja igru, ali i psihologiju zagrebačkog tima, koji se krajem oktobra i početkom novembra nalazio u velikoj krizi.

“Cibosi” su prošlog vikenda iznenadili pobedom nad Mornarom u Baru, a u ponedeljak (18.00) dočekuju Crvenu zvezdu u prvom meču ABA lige na domaćem parketu, otkako je Nazor nasledio Slobodana Subotića.

Mladi trener se u najavi utakmice nije libio od iskazivanja pobedničkih ambicija, iako je konstatovao da crveno-beli raspolažu znatno većim kvalitetom od njegovog tima.

Poslednje dve pobede u ABA ligi su ostvarili rutinski, sa onoliko snage koliko je bilo potrebno da savladaju Igokeu kod kuće i Zadar u gostima. Protiv Zvezde moramo da pokažemo bezobrazluk i veru u ono što radimo. Ako budemo do kraja držali borbenost i koncentraciju, uveren sam da ćemo doći u situaciju da prelomimo utakmicu u našu korist – poručio je Nazor.

Zvezda će u Zagreb doputovati posle uzastopnih pobeda u Evroligi, nad Realom i Efesom, dok u regionalnom takmičenju ima skor 8-2 i pet uzastopnih trijumfa. Cibona je u donjoj polovini tabele sa skorom 4-6.

Marko Tomas ocenio je da su crveno-beli najbolja ekipa u ABA ligi, iako trenutno ne zauzimaju prvo mesto na tabeli.

Na početku sezone su bili nešto ranjiviji nego sada kada su našli ritam između ABA lige i Evrolige, pa lakše dobijaju ove utakmice koje moraju. Nama je pobeda u Baru dala određenu dozu samopouzdanja, ali uz takav angažman i fanatičnu igru u odbrani, biće nam potrebno i dobro napadačko veče – kaže reprezentativac Hrvatske.

Tomas je ocenio da Cibona “ima svoju šansu”.

– Jesu kvalitetniji, ali igramo na domaćem terenu, gde uz podršku publike i našu dobru partiju možemo da ih pobedimo.

Zadar je u prvoj utakmici 11. kola savladao Olimpiju 97:77, u subotu igraju Igokea – Mega Bemax, Partizan – Cedevita i FMP – Budućnost, a u nedelju MZT Skoplje – Mornar.

TABELA: Budućnost 9-1, Zvezda 8-2, Cedevita 7-3, FMP 5-5, Partizan 5-5, Zadar 5-6, Olimpija 5-6, Igokea 4-6, Cibona 4-6, Mornar 4-6, Mega 3-7, MZT 2-8.

KATEGORIJE