Nemci pozvali i igrače iz evroligaških klubova

Selektor reprezentacije Nemačke Henrik Redl odredio je 19 igrača na koje računa za duele protiv Srbije (23. februar) i Gruzije dva dana kasnije u okviru kvalifikacija za Svetski kup u Kini.

Igrači koji će se okupiti 19. februara u Frankfurtu su: Ismet Akpinar (Ulm), Robin Amaiz (Bajrot), Danilo Bartel (Bajern Minhen), Robin Bencing (Vircburg), Isak Bonga (Frankfurt), Najls Gifi (Alba), Bastijan Doret (Bajrot), Ajzak Hartenštajn (Hjuston), Patrik Hekman (Bamberg), Maodo Lo (Bamberg), Dominik Lokhart (Getingem), Andreas Obst, Tibor Plajs (Valensija), Jošiko Saibou (Alba), Luka Štajger (Bamberg), Karsten Tada (Oldenburg), Johanes Tieman (Ludvisburg), Johanes Vojtman (Baskonija) i Majk Cirbes (Bajern Minhen).

Dakle, ako je suditi po ovom spisku, Nemci će na meču protiv Srbije igrati sa igračima iz evroligaških klubova. Ipak, ostaje da se vidi šte će odlučiti Bamberg koji u istog dana kada Nemačka igra protiv Srbije dočekuje Crvennu zvezdu u 23. kolu Evrolige, ali i da li će španski klubovi dozvoliti nemačkim reprezentativcima da se odazovu pozivu.

KATEGORIJE