Nikolić: Kada se lomi, moraš da pogodiš zicer

Miroslav Nikolić, trener Partizana NIS, posle utakmice je pričao i o problemima sa povredama koje je njegov tim imao tokom pauze, istakao kako je Partizan imao najmanje vremena od svih ekipa da se oporavi, ali da je njegov tim “solidno pripremio meč”.

Od ovih 14 dana, desetak je sigurno bilo kada smo imali samo četvoricu ili petoricu na treninzima. Nismo mogli da se pripremimo fizički – počeo je priču Nikolić pred novinarima u Podgorici.

Uz komplimente na račun Budućnosti koja je, kako je rekao: „veoma iskusna ekipa, koja igra dobro, o čemu govore i njeni rezultati”, trener Partizana NIS je dodao:

– Mislim da su Podgoričani nezasluženo dobili ovaj meč. Mi smo sami sebe pobedili. NJima stvarno svaka čast na utakmici i pobedi. Ali, onis u dobili ovaj meč na naše greške, na naše promašene zicere.

Nikolić je ponovio nešto o čemu priča posle skoro svake utakmice.

Opet nije bio taj izlazni pas. Kad god smo odigrali akciju do kraja i kad su Miler ili Gos probili i bacili pas na vreme, mi smo igrali lepo i davali poene. Čak i ako se u tom slučaju promaši, ja aplaudiram igračima. Važno mi je da odigramo akciju do kraja.

Na utakmici je bilo nekoliko „prelomnih“ trenutaka, koji je prema njegovom mišljenju bio i definitivan, upitan je Nikolić.

– Početak drugog poluvremena je bio dobar, dali smo dve trojke i ušli smo u dobar ritam. Tada smo ih prelomili, ali smo promašili nekoliko zicera i zbog toga smo izgubili. Napravili smo i glupi faul, posle koga su bila dva bacanja. To je bio naš problem.

Zaključak je jednostvan:

Kada se lomi rezultat moraš da ubaciš zicer.

KATEGORIJE