Nikolić pred treći meč: Ili prolaziš ili završavaš ABA ligu

Popravnog više nema. Cela sezona u ABA ligi staje u jednu utakmicu za Crvenu zvezdu i Partizan. Tako će biti u subotu u “majstorici” za kraj polufinalne serije.

– Kao i svaka do sada mislim da će biti izuzetno teška i jako fizički naporna utakmica. Dosta kontakta u odbrani, svaka odbrana i napad će biti nabitniji u sezoni. Ulog je jasan ili prolaziš ili završavaš ABA ligu – počinje priču Aleksej Nikolić.

Do sada su četiri derbija rešena na jednu loptu.

– Svaki napad, svaka odbrana će biti bitni. Možda će i ovaj duel biti na jednu loptu. Ipak, nikad to ne može da se predvidi. Treba da razmišljamo o sebi i da idemo na pobedu.

Svi dobro znaju koliki su ulozi u predstojećem okršaju.

– Mi nismo imali popravni ni u prošloj utakmici. Sada je pritisak i na njima. Ne treba previše razmišljati. Došli smo u dobru poziciju, borimo se za finale i treba da uživamo.

Biće to možda i najvažniji meč za crno-bele u poslednjih nekoliko godina.

– Nisam razmišljao mnogo o tome. Svi smo u tom ritmu mečeva, spremamo se za svaku kao da je poslednja. Znamo šta nam donosi trijumf.

Upitan koliko je psihološki teško što je razmak između duela sedam dana kaže:

– Malo je specifično zbog svega. S druge strane je i dobro da imamo dovoljno vremena da popravimo neke greške, da nadogradimo neke stvari i sprovedemo na meču. Ima i dobrih i loših strana. Čeka nas “vruć” teren, možda i jača atmosfera, ali će naš fokus biti samo parket.

Kao prednost plejmejker crno-belih vidi mladost svog tima

– Tokom cele sezone govorim da je dobro što smo mlad tim. Možemo da pokažemo energiju i ako to uradimo u najboljoj meri možemo da im otežamo posao. Ulog je veliki, detalji i sitnice su bitne. Moramo da budemo oprezni.

Kada je u pitanju forma, naglašava da su spremni.

– Dobro se tempiramo za utakmice, svi se dobro osećamo, nema mnogo problema – završava Nikolić.

KATEGORIJE