NIKOLIĆ SE VRATIO U PARTIZAN

Miroslav Nikolić je trener Partizana NIS. Proslavljeni trener se posle 19 godina vratio u kliub iz Humske s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Crno-beli su sa Nikolićem na klupi osvojili titulu šampiona SR Jugoslavije u sezoni 1996/97. Pre povratka u redove Partizana, iskusni stručnjak vodio je Dinamik, a s velikim uspehom trenirao je kragujevački Radnički, Budućnost iz Podgorice s kojom je osvojio dve titule prvaka SR Jugoslavije, Hemofarm, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, BFC iz Beočina, Apolon, Avtodor Saratov…

Bio je član stručnog štaba reprezentacije naše zemlje na brojnim takmičenjima. Radeći sa selektorima Željkom Obradovićem i Sašom Đorđevićem, Miroslav Nikolić je bio deo generacija koje su osvojile srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Atlanti 1996, titule prvaka sveta 1998 i Evrope 1997. kao i srebro na Svetskom kupu 2014.

STRUČNI ŠTAB

Prvi asistent trenera Nikolića biće Nikola Marković, a novi članovi stručnog štaba biće i Aleksandar Matović i kondicioni trener Adam Petrović.

Pripreme crno-belih počeće 7. avgusta i pretežno će se odvijati u Beogradu.

 

– Danas smo tek stavili potpis na trogodišnji ugovor, mislim da ćemo imati dobru saradnju i da će oko Partizana biti dobra atmosfera. Moja ideja je da vratimo Partizan načinu rada iz ’96 i ’97 godine kada sam bio trener, da potpisujemo male ugovore, negde gde je realnost s obzirom na tešku situaciju. Nadam se da ćemo dovesti par mladih igrača koji će potpisati ugovore na 3-4 godine i da ćemo opet biti najtalentovanija ekipa u zemlji kao nekad što smo bili. Želja nam je da kroz sezonu-dve stvorimo dva-tri reprezentativca naše zemlje i da rastemo. Takav koncept zahteva da strpljenje svih, i nas u klubu i navijača – rekao je Nikolić.

KATEGORIJE