Noa i “transfer iz snova”

Nju Zeland Brejkersi su pred „transferom iz snova“. Tako je mogućnost dolaska Žoakima Noe u redove četvorostrukog šampiona Australije, nazvao Met Volš, vlasnik kluba.

Naime, kako navodi Mark Stejn, Brejkesi pokušavaju da nagovore iskustnog francuskog internacionalca da pojača njihove redove, a u svemu tome ozbiljnu ulogu igra upravo Met Volš, nekadašnji saigrač Noe, još iz vremena kada su igrali na koledžu.

Međutim, iako 34-godišnjak, Noa i sada ima ponude nekoliko klubova iz NBA, a tu je i njegova najava da će vrlo pažljivo birati gde će nastaviti karijeru, pošto se prošle godine, u dresu Memfisa uspešno vratio na veliku scenu – prosečno je beležio 7,1 poen, 5,7 skokova i 2,1 asistenciju.

Možda će ulogu u ovom transferu odigrati i „primer“ Endrjua Boguta, koji je sezonu 2018/19, proveo u Sindej Kingsima, gde je bio MVP lige, a kada se sezona u Australiji završila, potpisao ugovor sa Golden Stejtom.

Noa je najveći deo karijere proveo u Čikagu, koji ga je birao kao devetog pika na draftu 2007. Kada je zajedno sa njegovim saigračima sa Floride – Korijem Bruerom i Alom Horfordom – ušao u istoriju kao najbolje kotiran trio na draftu, sa istog univerziteta.

Iste godine zaigrao je za Bulse i tu ostao do 2016, kada je prešao u Njujork Nikse, međutim u sezoni 2017/18. odigrao je samo sedam utakmica za Nikse. Početkom prošle sezone prešao je u Memfis i pokazao da još ima šta da pruži.

KATEGORIJE