Novi Partizan krenuo očekivanim porazom

Parni valjak je proteklih dana prošao kroz veliku buru i preozbiljne promene da bi mogao da slavi u Evrokupu protiv izuzetno iskusne španske ekipe. Pri tom, Partizan nije imao ni značajniju podršku publike s obzirom da su najvatreniji navijači crno-belih proveli sredu uveče na stadionu JNA gledajući večiti derbi.

Ali, Aleksandar Matović, vršilac dužnosti trenera Partizana u danima u kojima je Miroslav Nikolić napustio kormilo, a Nenad Čanak još nije stigao da ga preuzme, imao je priliku da razigra klince više nego što je do sada bio slučaj.

Aleksandar Aranitović je bez dileme odigrao najkonkretniji meč od povratka na teren posle dve sezone pauze, igrao je malo više i Tadija Tadić, Marko Pecarski se takođe borio, priliku je dobio i Obrad Tomić, dok je Nikola Tanasković sada već istakao kandidaturu za nekoga čija bi minutaža mogla da raste sve više kako sezona bude odmicala.

U sastavu nisu bili Vanja Marinković, Marko Čakarević i Strahinja Gavrilović, tako da crno-beli mogu da budu i prezadovoljni doprinosom pomenutih momaka koji su uz sebe imali Veličkovića (završio meč krvavog lica posle jednog duela), Vilijams-Gosa i Milera kao lidere na terenu, da mogu da budu rasterećeniji.

Naravno, pobeda Bilbaa nije dolazila u pitanje. Posebno ne posle odbijenog naleta Partizana koji je u trećoj četvrtini, na krilima dobre odbrane, poveo 43:40. Usledila je kontra serija Bilbaa koji od tog trenutka nije ispustio vođstvo. Doduše, koševima Milera prišao je Valjak samo na 53:49 na isteku trećeg perioda (da, Partizan je primio samo 53 poena za tri četvrtine), ali je to bila samo kratka pretnja.

Ipak, crno-beli su ispraćeni iz Pionira aplauzima.

Partizan NIS – Bilbao 67:83 (18:22, 12:16, 19:15, 18:30)

PARTIZAN NIS: Miler 9, Vilijams-Gos 18 (8 sk, 5 as), Tadić, Aranitović 5, Tanasković 8 (5 sk), Veličković 13, Tomić 4 (5 sk), Pecarski, Andrić 5, Stevanović, Šalić 5.

BILBAO: Tomas 2, Fišer 12, Mendia, Hamink 3, Redivo 20 (5 sk), Salgado 9 (6 as), Mumbru 5, Ervel 11 (9 sk), Tomas, Todorović 6 (5 il), Vučetić, Glednes 15 (6 sk).

KATEGORIJE