Novo ruho, isti ciljevi šampiona

Pripremne utakmice su pokazale koliko Crvena zvezda može. Očigledno mnogo. Poptuno spravom napada trofeje, a danas je na druženju sa novinarima pokazala i u kojim dresovima će to uraditi – sve četiri garniture.

Ipak, važnije od “novog ruha” je to da crveno-beli u njemu igraju dobro. Zato su se pobrinuli se Milan Tomić i njegov stručni štab, koji su očigledno veoma dobro pripremili crveno-bele za nova iskušenja.

– Pripreme idu kako sam zacrtao na početku, tako da sam time zadovoljan. Svi momci i stručni štab rade dobro. Odigrali smo prijateljske utakmice u kojima smo mogli da vidimo na čemu još treba da radimo. Sve za sada ide dobro. Nemamo povredjenih igrača osim Branka Lazića, koji je imao lakšu povredu. Sve ide po planu i spremamo se za Superkup – rekao je Tomić na konferenciji za medije u “Štark areni”.

Aktuelni srpski i regionalni šampion sledeće nedelje počinje novu sezonu nastupom na Superkupu ABA lige, gde izabranici Milana Tomića brane trofej iz prošle sezone, a prvi meč odigraće sa Primorskom.

– U Atini smo imali tri utakmice u četiri dana. Namerno sam napravio takav program da bismo ekipu navikli da igra u takvom ritmu i da bismo bili što spremniji na Superkupu – naglasio je Tomić.

Tim sa Malog Kalemegdana u novu sezonu ulazi sa nekoliko novih igrača, ali je i okosnica tima iz prošle sezone ostala ista.  Zbog svega toga mišljenje je da Zvezda ima jedan od najjačih timova u poslednjih nekoliko godina.

– Sigurno je da smo želeli da sklopimo dobar tim i napravimo dobru hemiju, kao prošle godine. Sad da li je najbolji tim poslednjih godina ili nije… Jedno je sigurno – biće teško, imaćemo oko 85 utakmica. Evroliga, ABA liga, naša liga… Idemo jedan po jedan meč, pa da vidimo dokle ćemo dogurati. Nema ciljeva, već idemo iz utakmice u utakmicu – zaključio je Tomić.

FOTO: KK Crvena zvezda

KATEGORIJE