Ol star Pušica u izazovu “teškom” 150.000 dolara

Srbija neće imati predstavnika na završnom turniru NCAA, ali ima momka koji će biti na velikoj sceni tokom vikenda u kome će se održati završne ovosezonske borbe koledž košarke.

Reč je o Vasiliju Pušici. Senior Nortisterna, imaće dvostruku ulogu. Izabran je na Ol star meč koledž igrača za meč koji će biti odigran u petak 5. aprila u “Ju Es Bank stadionu” u Mineapolisu. Pušica će igrati za tim Istoka koji će sa klupe voditi Nejt Robinson.

Uz to Pušica će biti u prilici i da igra na turniru čiji nagradni fond iznosi 150.000 dolara. Naime, srpski košarkaš se nalazi u timu Kolonijal konferencije koja će se nadmetati na koledž šampionatu u basketu 3×3. Uz njega u timu će biti i Džarel Brantli (Čarlston), Divonte Kakok (UNC) i Džastin Rajt-Forman (Hofstra). Ovo je takmičenje koje će tokom tri dana okupiti na istom mestu 128 seniora podeljenih u 32 tima koji će braniti boje konferencija u kojima su se njihovi koledž timovi nadmetali. Mečevi će se igrati tokom 5, 6 i 7. aprila, a završne borbe prenosiće i ESPN 2. Za svaku pobedu u grupnoj fazi timovi će biti nagrađeni sa po 1.000 dolara, dok će ukupni pobednik odneti 100.000 dolara.

Ovo je druga godina kako se ovakav turnir održava, a prošle godine pobedu je odnela ekipa Big 10 konferencije.

KATEGORIJE