Olimpija se pojačava sa Severne Karoline

Olimpija je odlučila da u narednu sezonu uđe sa mladim snagama. Prateći trend dovođenja talentovanih igrača ovog leta, tim iz Ljubljane je potpisao i 20-godišnjeg organizatora igre iz SAD – Džalika Feltona, koji u „Stožice“ dolazi sa Univerziteta Severna Karolina.

Razlozi zbog kojih je posle samo nekoliko meseci Felton napustio koledž, nemaju veze sa košarkom, niti bilo čime vezanim za teren. Pošto je napustio Severnu Karolinu, imao je ponude drugih Univerziteta, ali je ipak odlučio da se preseli u Evropu.

Zanimljivo, njegov stric – Rejmond Felton i dalje igra za Oklahomu Siti, u NBA ligi, a sa Severnom Karolinom je 2005. bio prvak NKAA.
Mlađi Felton je krenuo stričevim stopama, pa je kao prvi strelac, iz srednje škole 2017, prešao u Severnu Karolinu, za koju je odigrao samo 22 meča, imao prosek od 2,9 poena i 0,9 skokova, za 9,7 minuta na terenu.

– Srećan sam što ću da se pridružim klubu kakav je Olimpija, sa bogatom istorijom, u kome su mnogi NBA igrači počeli svoje profesionalne karijere. Za mene je ovo veliki korak, ogroman izazov i spreman sam za rad. Agent mi je rekao da će Olimpija igrati u više takmičenja ove sezone, što me raduje. To će me pripremiti za NBA. Grad izgleda lepo, čuo sam da je košarka ovde kao religija i biće to zanimljivo iskustvo – rekao je Felton za klupski sajt po potpisivanju ugovora.

Inače, Felton je šesto pojačanje Olimpije ovog leta. U klub su već stigli Marvin Džouns, Miha Lapornik, Jan Rebec, Luka Šamanić i Marko Simonović.

ILUSTRACIJA: KK Olimpija

KATEGORIJE