“ORLIĆI” OTPUTOVALI NA KRIT

Mlada reprezentacija Srbije kojom diriguje Vladimir Đokić od subote će učestvovati na Evropskom prvenstvu na Kritu.

Nacionalni tim Srbije do 20 godina nalazi se u jakoj D grupi Eurobasketa, gde će za rivale imati selekcije Italije, Slovenije i Španije.

– Raduje me što su igrači nasmejani i što sa mnogo motiva i optimizma krećemo na Evropsko prvenstvo –  rekao je prvi trener Vladimir Đokić, pod čijim vođstvom je generacija Zagorca, Gudurića i Jaramaza osvojila zlatnu medalju na U-20 EP u Italiji 2015.

Šef stručnog štaba naglašava da će ekipa u svakom meču ići na pobedu.

– Šampionat praktično počinje od osmine finala, ali je važna svaka utakmica. Ona premijerna zbog samopouzdanja, druga i treća zbog što boljeg mesta u grupi i eventualno lakšeg protivnika kad krene ‘nokaut’ faza. Očekujem veoma izjednačen šampionat, jer izrazitog favorita nema.

Srbiju će na EP predstavljati sledećih 12 igrača: Stefan Đorđević, Boriša Simanić (Crvena zvezda), Miloš Glišić (Vršac), Slobodan Jovanović, Vanja Marinković, Nikola Tanasković(Partizan), Stefan Kenić (Smederevo 1953), Novak Musić, Nemanja Kapetanović (Mega), Stefan Peno (Barselona), Aleksa Stepanović (Spars Sarajevo) i Nikola Rakočević (SAD).

Đokiću će asistirati Nenad Čanak i Mihajlo Šušić, kondicioni trener je Saša Stamenković, a fizioterapeut Rastko Tančić. Uz reprezentaciju će biti direktor muških reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović.

KATEGORIJE