SRBIJA ZA EVROBASKET: BEZ NEDOVIĆA I KALINIĆA

U reprezentaciji Srbije na 40. Evropskom prvenstvu neće biti Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića. Ovo je odluka selektora Aleksandra Đorđevića, kako su se (gorko) našalili neki reprezentativci Srbije, koja je izazavana “prirodnom selekcijom”.

Neće putovati Nedović i Kalinić. Nikola je jutros napravio poslednju kontrolu i upala nerva zbog koje ima problema sa leđima je takva da ne može da odgovori naporima. Nedović zbog povrede ramena nije uradio nijedan trening “pet na pet”. I njegov klub je pravio pritisak. Ipak, to nije razlog zbog koga sam se odlučio za ovih 12 momaka, objasnio je Đorđević.

Dakle, za reprezentaciju Srbije na Evrobasketu igraće kapiten Milan Mačvan, zatim Stefan Jović, Vaslilije Micić, Branko Lazić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Boban Marjanović, Vladimir Štimac i Ognjen Kuzmić.

U odnosu na tim koji je prošle godine igrao finale Olimpijskih igara nedostaje sedam igrača – Miloš Teodosić (povreda lista), Stefan Marković (povukao se iz reprezentacije), Miroslav Raduljica (povreda kolena), Marko Simonović (povreda prsta), uz već pobrojane Nedovića i Kalinića, kao i Nikolu Jokića koji je odlučio da preskoči ovo leto u reprezentaciji da bi se pripremio za izazove u NBA. Na sve to, povreda je ponovo bila jača od Nemanje Bjelice.

Vodim 12 najboljih sprskih košarkaša koji žele da igraju za reprezentaciju, a nisu povređeni. Idemo da se pobijemo za medalju. Sve ekipe dolaze sa maksimalnim ambicijama. Mnoge govore i javno da idu na zlato. Mi gledamo u naš tanjir, znamo kvalitete, imamo znanje, dobru hemiju, uveren sam i u karakter ovih momaka, koji ne vole da gube, predočio je Đorđević odakle crpi razloge svog optimizma.

 

KATEGORIJE