Partizan bez problema kroz Zadar

Tokom istorije nije se malo puta dogodilo da Partizan pognute glave napušta Zadar. U 6. kolu ABA lige o takvom ishodu niko nije mogao ni da zamisli. Crno-beli su bez većih problema stigli do četvrte pobede u regionalnom takmičenju – 57:72 (14:18, 16:27, 16:17, 11:10).

Crno-beli su uspeli da se odlepe na veću distancu tokom druge četvrtine. Trojka su Zagorac i Pejdž odveli tim iz Humske na dvocifrenu prednost (26:16). I više se Partizan nije osvrta. Pejdž je ušao u dobru seriju u šutu za tri, a to kao da je dalo krila i ostatku ekipe. Gordić je pogađao, Birčević imao uspešne šuteve… Rezultat kakve slike na parketu – 40:27.

Zadar je pokušavao da pripreti i da pokuša da kreira veliki preokret. Ali, nije bilo prostora za tako nešto. Uvek su crno-beli imali nekoga ko bi pogodio. U nekim momentima bio je to Veličković. A kada bi njegovim igračima potpuno pala koncentracije, tu je bio Andrea Trinkijeri da podvikne i vrati igrače u realnost. Partizan je potpuno pao u igri tokom poslednje četvrtine. Zadrani su imali i zicere i skokove u napadu, ali ne i kvalitet da bi pogodili koš. Čisto da ne bi bilo drame Jaramaz je u poslednja dva minuta pogodio dve trojke uz jednu ukradenu loptu.

ZADAR: Uljarević 3, Alen 16, Ivanov 10, Siriščević, Palokaj 2, Vuković 5, Junaković 9, Fundić 4, Planinić, Keler 4, Gilbert 4.

PARTIZAN: Zagorac 5, Pejdž 14, Gordić 8, Parahuski, Jaramaz 13, Miletić 2, Veličković 6, Birčević 6, Janković 5, Tomas 4, Pejners 5, Mozli 4.

KATEGORIJE