Partizan bez Veličkovića i Tomića u Viljnusu, Nikolić: Nećemo odustati

Posle dvonedeljne reprezentativne pauze nastavlja se Evrokup. Partizan u 7. kolu drugorangiranog Evroliginog takmičenja gostuje Lijetvuos ritasu (utorak, 18 časova), koji bi bio favorit i da su crno-beli kompletni krenuli put Litvanije. U Viljnusu će crno-beli igrati bez Novice Veličkovića i centra Obrada Tomića, koji je propustio i gostovanje u Podgorici minulog vikenda.

– I tokom pauze smo imali puno problema sa povredama, a ti problemi nisu nestali ni sada. U Viljnus neće putovati Veličković koji je imao povredu tetive i rešili smo da ga sačuvamo, kao ni Tomić, dok ćemo ostale probleme pokušati da do sutra rešimo koliko možemo – rekao je trener Partizana Miroslav Nikolić.

Crno-beli su u dosadašnjih šest utakmica ostvarili jednu pobedu, još uvek imaju šansu da se izbore za plasman u Top 16 fazu, ali će im za takav poduhvat biti potrebna pobeda protiv rivala koji ih je savladao u beogradskom meču 91:80.

– Lijetvuos ritas je jaka ekipa, igraju modernu, evropsku košarku i jako su opasni. Mi ćemo igrati bez kalkulacija, sa željom da pobedimo i sve ćemo učiniti da to ostvarimo. Videćemo koliko su naše želje realne, ali odustajati nećemo. Meni je važno da ostvarimo kontinuitet u igri, da igramo dobro i da se mladi igrači kroz ovakve utakmice razvijaju – istakao je Nikolić.

Bek crno-belih Aleksandar Aranitović je pred polazak u Viljnus izjavio:

– Prva utakmica protiv Lijetuvos ritasa nam je pokazala kako iskusne ekipe kažnjavaju padove u igri. Mi u Viljnus putujemo sa željom da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu, da odigramo dobro, angažovano i da iz te igre pokušamo da dođemo do pobede – rekao je Aranitović.

KATEGORIJE