Partizan padao, pa ustao i pobedio

Partizan je padao tokom prvog poluvremena. Tofaš je dominirao. Bio je bolji takmac. Ali, Partizan je uz veliku dozu ponosa ustao u drugom poluvremenu. I odbranio je domaći teren. I upisao je i drugu pobedu u ovogodišnjem Evrokupu.

U “Areni” Partizan-Tofaš 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14).

Davajući izjavu na pauzi između druge i treće četvrtine trener crno-belih Andrea Trinkijeri je bio ljut. Mirnim glasom, ali uz prilično oštar ton procedio je “Moramo da igramo pošto u prvom poluvremenu nismo pokazali ništa i to ni u odbrani ni u napadu”. I to je na najbolji način opisalo sve što se dešavalo na parketu “Arene” u prvih 20 minuta. Tofaš je dominirao, imao je jasan plan igre, njegovi igrači su pogađali šuteve, vodili su i sa 13 razlike. Tek u samom finišu drugog perioda igre crno-beli su uspeli da uhvate kakav-takav ritam. Za to je najzaslužniji bio Rade Zagorac koji je ubacio osam poena u momentima kada je Partizan topio zalihu turskog kluba.

Koliko god je tim iz Humske bio bled u prvih 20, toliko je bio ratničkog duha i smirenih živaca tokom drugih 20 minuta. Zagorac je nastavio da pogađa, ali ovog puta nije bio usamljen. Sam start treće četvrtine pokazao je Tofašu da se sada nadmeće sa nekim drugim timom. Probudio se i Volden koji je i pogađao, ali i sjajno počeo da diriguje napadima beogradsko kluba. Dodatnu čvrstinu doneo je kapiten Novica Veličković koji je radio prave stvari kada je bilo najpotrebnije, a važnu minijaturu imali su i Nemanja Gordić i Ognjen Jaramaz. Rezultat svega bio je preokret i potpuno drugačiji odnos snaga na parketu. Gosti su se nekako i održavali u životu tokom treće, ali spasa im nije bilo u poslednjoj deonici tokom koje je Partizan stigao i do dvocifrenu prednosti koju nije prokockao sve do kraja meča.

PARTIZAN: Volden 12 (5-4 za tri, 7 as), Zagorac 26 (5-4 za dva, 7-4 za tri, 5 sk), Pejdž, Gordić 12 (6-5 za dva), Parahuski 6, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 15 (7 sk), Birčević 3, Janković 2, Peiners 3, Mozli 6 (6 sk).

TOFAŠ: Mustafa, Durmaz, Aksu, Ugurlu 7, Ermiš 2, Tuna, Vajt 16, Satir, Filip 16, Lodmeski 14, Vilijams 18, Jasar 2.

KATEGORIJE