Partizan u Podgorici, Nikolić o mladosti i energiji

Jadranska trka se nastavlja – i to velikim derbijem, duelom Budućnosti i Partizana NIS u Podgorici. Utakmica u SC „Morača” počinje u 19 časova, uz prenos na TV Arena Sport.

Dvonedeljnu pauzu, Miroslav Nikolić nije mogao da iskoristi na način koji je želeo, jer je tim bio desetkovan brojnim povredama i problemima, zbog kojih je čak u tim morao da vrati Nikolu Tanaskovića.

Srećom po crno-bele, Nikolić će u Podgorici ipak na raspolaganju imati skoro čitav tim – u Beogradu je ostao samo Obrad Tomić koji je povredio prst u utakmici kvalifikacija sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Pitanje je samo koliko snage će svi oni imati da se suprotstave lideru ABA lige koji je pauzu iskoristio na mnogo bolji način.

Pred nastavak sezone, trener crno-belih, Miroslav Nikolić poručuje:

Apsolutni favorit na sutrašnjoj utakmici je Budućnost. Dobra su ekipa, jedna od najboljih u ligi, dobro igraju i zaslužuju sve pohvale za dosadašnji učinak u sezoni. Mi smo tokom ove pauze imali dosta problema sa povredama, pa smo i trening prilagođavali tome, a sutra ćemo se Budućnosti suprotstaviti mladošću i energijom koja mora da bude na najvišem nivou.

Krilo Partizana NIS, Mihajlo Andrić, ističe da će od presudnog značaja biti održavanje ritma tokom svih 40 minuta.

– Budućnost igra odlično od početka sezone i nisu slučajno prvi na tabeli. Sa druge strane, mi smo pokazali igru u kojoj je bilo dosta oscilacija, ali smo pokazali i da smo u stanju da pariramo svima kada smo u naletu. Za tako nešto u Morači, moraćemo na sve načine da održimo dobar ritam tokom cele utakmice.

Crno-beli se po povratku u Beograd, neće dugo zadržati kod kuće, jer već u ponedeljak kreću put Viljnusa, gde ih u utorak očekuje utakmica Evrokupa protiv Lijetuvos Ritasa.

KATEGORIJE