Pavićević i Bjelica odbranili titulu

Luka Pavićević i Milko Bjelica odbranili su titulu prvaka Japana, pošto je njihov Albark u finalu „B“ lige savladao „večitiog rivala“ – Džets iz Čibe sa 71:67 (16:15, 19:18, 29:12, 7:22).

U revanšu prošlogodišnjeg finala, pred 12.972 navijača, Alvark je uspeo da izdrži nalet Džetsa u prvom poluvremenu, na odmor je otišao sa minimalnih 35:33, da bi u nastavku – kako prenose mediji iz Japana – Luka Pavićević „podviknuo“ svojim izabranicima, što je urodilo sa velikih 29:12 u trećem kvartalu, kada je Alvarak praktično trasirao sebi put do pobede i titule.

Posle utakmice Pavićević je pohvalio svoje izabranike koji su svoj individualni kvalitet stavili u službu tima.

– Bili smo ozbiljni, posvećeni, svaki trenutak su uložili u to da odbranimo titulu šampiona Japana. Biti državni prvak je velika stvar, a učiniti to dva puta u životu je sjajna stvar, a učiniti to dva puta zaredom je više od sna.

Alvarak je do titule vodio raspoložen Daiki Tanaka koji je ubaci 16 poena, dok je Milko Bjelica stao na tri poena, ali je imao sedam skokova i pripala mu je čast da posle meča iseče mrežice sa koševa. U ekipi Džets najefikasniji bio je Togaši Juki sa 19 poena.

Inače, na  putu do finala Alvarak je morao da odigra majstoricu u polufinalu protiv Rijukjua, dok je Čiba Džets u dva meča izbacila Točigi Breks.

KATEGORIJE