Pecarski sa Krita u Tel Aviv

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, otputovala je danas u Tel Aviv, gde će od 13. do 21. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Izabranici selektora Olivera Popovića pripremali su se za ovo takmičenje mesec dana, a glavna provera bilo im je učešće na prestižnom turniru „Turgut Atakol” u Istanbulu na kome su zauzeli drugo mesto. Srbija će na šampionatu u Tel Avivu igrati u B grupi sa domaćinom Izraelom, Ukrajinom i Italijom, a put Tel Aviva je krenula jača za Marka Pecarskog, koji se timu priključio po povratku sa Krita, gde je sa svojom generacijom (2000. godište) učestvovao na Svetskom prvenstvu igrača do 19 godina, gde je bio najbolji strelac takmičenja.

Uz Pecarskog, Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Izraelu predstavljati: Vuk Vulikić, Mihajlo Jovičić, Tadija Tadić, Vuk Đorđević, Aleksa Uskoković, Stefan Momirov, Ranko Simović, Andrija Marjanović, Nikola Mišković, Aleksa Matić i Miloš Stajčić.

Pred put u Izrael, Oliver Popović, selektor ovog tima, istakao je da očekuje veoma izjednačen šampionat u Tel Avivu. O ambicijama Srbije kaže:
– Obaveza svake selekcija Srbije je da se bori za najviši plasman. Ni mi ne bežimo od toga. Međutim, još je rano baviti se prognozama. Videćemo kakav će biti žreb kad dođe do ukrštanja u nokaut fazi. Zato idemo od utakmice do utakmice. Zbog toga smo prevashodno fokusirani na premijerni meč sa selekcijom Izraela.

Prvi meč na Šampionatu u Izrealu, Srbija igra u subotu od 20 časova, protiv Izraela. Slede mečevi sa Ukrajinom (nedelja 15 časova) i Italijom (ponedeljak, 17,15 časova)

FOTO: FIBA

KATEGORIJE