Pljusak trojki Cedevite potopio crno-bele

Dok je u Beogradu padao sneg, u „Pioniru“ je pljusak trojki Cedevite potopio Partizan 82:92 (23:24, 21:20, 18:23, 20:25) koji je izgubio osmi put u poslednjih devet mečeva., računajući Evrokup i ABA ligu.

Prvi šut Filipa Krušlina za tri poena pokazao je kojim će putem Zagrepčani pokušati da idu ka pobedi. Sa izuzetno raspoloženim Rokom Lenijem Ukićem koji je podsetio na svoje najbolje dane, manje-više sve vreme je Cedevita kontrolisala rezultat. Nije gubila konce ni kada je Andrija Stevanović polovinom druge deonice u dva vezana kontranapada zakucao za seriju crno-belih od 9:0 kojom su preokrenuli rezultat.

Simreno su gosti iz Zagreba vrebali greške crno-belih i prilike iza linije za tri poena. Svi koji su iz čete Jurija Zdovca pokušali da pogodne trojku, bar jednom su bili precizni. Ukupno su ih ubacili 15 (iz 31 pokušaja) ali, za njih najvažnije bile su dve u poslednjih 150 sekundi. Prvo Čeriju ruka nije zadrhtala kada je sa preko osam metara odapeo ka košu Partrizana na isteku napada, da bi potom i Ukić preko ruke bio precizan i tako odbio poslednji ozbiljniji pokušaj Beograđana da učine nešto više.

PARTIZAN: Miler 15 (6as), Vilijams-Gos 25, Aranitović 2, Tanasković 7, Veličković 2, Tomić, Pecarski, Gavrilović 4, Andrić 7, Čkarević 4 (7sk), Stevanović 9, Šalić 7.

CEDEVITA: Ukić 23 (6as), Krušlin 8, Katić, Nikols 12, (6sk), Žganec 2, Musa 16, Čeri 10, Markota 5, Ramljak, Stipanović 8, Marfi 8.

KATEGORIJE