Popović o Đorđevićevoj poruci: Paklen trener sa sjajnim timom koji želi da pobedi

Gostujući na RTS pre nekoliko dana, Aleksandar Đorđević je upitan da prokomentariše reprezentaciju SAD i brojne otkaze. Selektor Srbije je istakao da ni ne razmišlja o njima, da misli na neke druge opasne selekcije, a ako se Orlovi u nekom trenutku sretnu sa Amerikancima – “neka im je Bog u pomoći”, rekao se Đorđević uz širok osmeh.

Ta izjava je, ipak, pronašla put do američkih medija, tako da je u poslednjem susretu Grega Popovića, selektora SAD sa novinarima, jedno pitanje bilo usmereno i na poruku iz Srbije.

– Moraćete da pitate Sašu za to – rekao je Popović. – Zaista ne posvećujem pažnju tome. Predugo ovo radim. Ali, on je paklen trener. On je takmičar, heroj u Evropi i kao igrač. Bio je fantastičan, a njihov program je u istoriji imao mnogo uspeha. Imaju i sjajan tim, u to nema sumnje. Imaju dubinu i talenat, a radiće pakleno. Žele da pobede, kao i svi ostali. Ljudi će pričati, a ja ne to obično ne odgovaram.

Kemba Voker, jedan od Ol starova u ovoj selekciji, takođe je prokomentarisao izjavu selektora Srbije.

– To me potpuno ne zanima. Iskreno, idemo utakmicu po utakmicu. Na kraju krajeva, i jedni i drugi moramo da dođemo do šanse da igramo međusobno. Kada dođemo do toga, kada se sudarimo, onda ćemo da vidimo šta imamo. Ali, sve je to super. Nemam problem sa malo treš-toka – rekao je novi plejmejker Bostona.

KATEGORIJE