Popović skratio spisak: Begli napredovao, precrtani Jang i Adebajo

Prva radna nedelja reprezentacije SAD je okončana, tako da je bilo vreme da Greg Popović, novi selektor najbolje selekcije na svetu, napravi i prve rezove. Precrtao je dvojicu igrača – Tadeus Jang i Bem Adebajo nisu više na pripremama, dok će rad sa Amerikom nastaviti talentovani klinci Marvin Begli (Sakramento) i Derik Vajt (San Antonio).

Dvojica dečaka bili su deo “belog” tima, praktično druge ekipe reprezentacije, ali su sada napredovali i nastaviće pripreme sa momcima kojima su “bliža” mesta u avionu za Kinu. Amerikanci se sada sele iz baze u Las Vegasu i odlaze u trening centar Los Anđeles Lejkersa u El Segundu.

Inače, Popović je predstavio moguću startnu petorku reprezentacije tokom trening utakmice između “plavih” i “belih”. Kemba Voker, Donovan Mičel, Džejlen Braun, Kris Midlton i Majls Tarner su započeli utakmicu, ali je onda ušla jednako ubitačna petorka Džejson Tejtom, Dieron Foks, Kajl Kuzma, Džo Heris i Bruk Lopez. Herison Barns, Pi Džej Taker i Mejson Plamli, kao i precrtani Jang i Adebajo, potom su dobijali priliku.

Zanimljivo je da bi Amerika mogla da ima čak trojicu igrača iz Divčevog Sakramenta – Dieron Foks, Marvin Begli i Herison Barns. Bila bi divna i scena gde Kingsi u finalu imaju čak petoricu predstavnika – uz Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu.

KATEGORIJE