POTVRĐENO: ARANITOVIĆ JE CRNO-BELI

Aleksandar “Sani” Aranitović je košarkaš Partizana. U redove crno-belih, Aranitović dolazi kao slobodan igrač posle raskida ugovora sa Crvenom zvezdom. Potpisao je trogodišnji ugovor i zadužio je dres sa brojem sedam.

U sezoni 2015/16, Aleksandar je kao pozajmljen igrač nastupao za Mega Leks, da bi sezonu 2016/17 proveo u FMP.

U Partizan dolazim u potpunosti oporavljen nakon povrede i spreman da se uz dobar rad vratim na teren. Velika mi je čast što sam u prilici da radim sa trenerom Nikolićem i nadam se da ću ukazano poverenje opravdati na pravi način – istakao je novi košarkaš crno-belih.

U mlađim kategorijama, Sani Aranitović je bio redovan član reprezentativnih selekcija naše zemlje. Na Evropskom prvenstvu za igrače uzrasta do 16 godina (2013.) Aranitović je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju. Godinu dana kasnije, na Svetskom prvenstvu, Aranitović je bio član generacije koja je osvojila bronzu.

Na klupskom planu, Aleksandar je dva puta je igrau u finalu juniorskog turnira Evrolige koju je 2014. i osvojio, nastupavši tada za Crvenu zvezdu. Iste godine je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finalne utakmice protiv madridskog Reala.

KATEGORIJE