Povratak Šakote u velikom stilu – AEK srušio Olimpijakos!

Dragan Šakota je pre nekoliko dana morao ponovo da izvadi trenersko odelo iz ormana, a već u nedelju uveče napravio je senzaciju. S obzirom da je AEK ostao bez šefa stručnog štaba, proslavljeni srpski trener je sa mesta direktora sišao na teren i privremeno preuzeo žuto-crne, ali s obzirom da je samo nekoliko dana posle tukao Olimpijakos, pitanje je koliko će to zaista biti „privremeno“.

AEK je od starta pokazao Pirejcima da će njihovi okršaji uvek biti derbiji, bez obzira na to što je Olimpijakos evropski vicešampion, a Orlovi tek peti u Grčkoj. Posle prve četvrtine bilo je 22:12, pa je Olimpijakos preokrenuo, ali je tim Dragana Šakote bio bolji u završnici u kojoj je Spanulis bio blizu povratka u „herojski ritam“, ali je onda napravio niz grešaka.

Najbolji u AEK-u bio je Benson sa 18 poena, dok je Olimpijakos predvodio Meklin sa 16. Nikola Milutinov je igrao samo šest minuta i nije postigao koš.

Osmo kolo: Aris – Panatinaikos 70:88, AEK – Olimpijakos 66:62.

Tabela: Panatinaikos 8-0, Olimpijakos, Lavrio, Prometej 6-2, AEK, PAOK 5-3, Kolos 4-4, Retimno, Koroivos, Aris, Larisa 3-5, Kimis, Trikala 2-6, Panionios 0-8.

KATEGORIJE