PRIJEM KADETA U KSS: RAD SE ISPLATIO

U prostorijama KSS upriličen je dočeke za kadetsku reprezentaciju koja je u Podgorici, na Evropskom prvestvu za igrače do 16 godina, posle drugog trijumfa dna Hrvatima (prvi je bio u grupi)  osvojila bronzanu medalju.

– Nije bilo ni malo lako igrati protiv Hrvata za medalju, posle utakmice koju smo dobili 50 razlike. Iskrene čestitke za momke koji su izdržali opterećenje – presrećan je bio predsednik KSS Predrag Danilović. – Nadam se da bronzana medalja iz Podgorice neće biti poslednja ovog leta. Čestitam Igoru Rakočeviću i njegovim saradnicima, koji su i pored nekih ranijih kritika, pokazali da je za rezultat ipak potrebno strpljenje.

Selektor Slobodan Klipa je istakao sjajan odnos igrača prema državnom dresu.

– Trenirali su veoma posvećeno 31 dan tokom priprema, kao i devet na takmičenju. Bili su lojalni, disciplinovani i to je donelo određen rezultat. U ovoj selekciji niko nije otkazao, drago mi je što su deca svesna da je ovaj program nezamenljiv. Velika glupost je propustiti reprezentativne akcije, zarad ne znam čega. ovo je nedoknadivo iskustvo u njihovim životima.

Klipa je dodao da su rezultati mlađih selekcija dokaz da Srbija ima talanentovane klince.

– Uz dobar rad mogu da se naprave rezultati ne samo u mlađim kategorijama, već  i u seniorima. Drago mi je što smo i mi nastavili kontinuitet dobrih igara ovog leta. Smatram da je i mlada reprezentacija igrala fenomenalnu košarku, iako je zauzela peto mesto na EP.

Osvrnuo se klipa I na polufinale protiv Crnogoraca.

– Kod nas se samo na Evroligi igra pred 5.000 gledalaca, a ove momke uglavnom gledaju roditelji i još po neko. Pobedili su nas zbog energičnije igre, iako su u onakvoj atmosferi noge i ruke bile vezane i njima. Ne mogu da zamerim igračima, jer bi postojala određena doza straha i kod iskusnijih, a kamoli kod njih – zaključio je Klipa.

Kapiten Dušan Tanasković je meč sa Nemačkom izdvojio kao najteži na EP.

– Da smo tad izgubili, borili bismo se za opstanak, a ovako smo se borili za medalju. Išli smo na zlato, ali moramo da se zadovoljimo i bronzom. Igrali smo jako u odbrani, spuštali smo sve ekipe na 60ak poena, što je veoma dobro. Ispunili smo prvi cilj, a to je da odemo na SP 2018. u Argentini, a dobro je što smo uspeli da uzmemo i odličje.

KATEGORIJE